6 Maanden, 26 weken of 182 dagen - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Marijn Jonker - WaarBenJij.nu 6 Maanden, 26 weken of 182 dagen - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Marijn Jonker - WaarBenJij.nu

6 Maanden, 26 weken of 182 dagen

Door: Marijn

Blijf op de hoogte en volg Marijn

21 Februari 2007 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Vandaag is het 21 Februari 2007, en dat betekend dat ik nu precies een half jaar in de States zit. En ik moet zeggen, ik heb er nog geen spijt van :D De laatste wel een beetje heimwee naar het mooie weer in Nederland ;) Maar dat hebben we goed opgelost. Zo heb ik afgelopen vrijdag een lekkere 'stamppot zuurkool' gegeten, Maandag een echte kop tomatensoep, en gister heb ik gebakken aardappeltjes gemaakt. Even weer net als thuis, en dan is alles weer goed. Want ik moet zeggen, dat Amerikaanse eten komt me soms mn neus uit ;)

Afgelopen weekend was een lekker lang weekend, wat ik wel even nodig had na zon week waarin die kids thuis moesten blijven ivm met het dikke pak sneeuw dat er lag. AHUM! 20 cm sneeuw, dat is zelfs in Nederland nog niet ongewoon. Maargoed, het zij zo.

Het weekend dus. Lekker cultureel van museum naar museum. Zo heb ik nu het Holocaust museum gezien, en de National Art gallery. Zondag avond gingen Carrie, Janke, Karolina en ik naar een bar/restaurant waar elke avond live muziek wordt gespeeld. Nu troffen wij het natuurlijk weer...de band kwam niet opdagen. Ik heb nog geprobeerd een Idols contest op te zetten, maar het mocht niet lukken. Al kreeg ik een paar mensen bijna zo ver! Ondanks de muziek, was het erg gezellig en dat moeten we zeker nog eens overdoen...met een band :)

Maandag was het Presidents Day, dus zijn we naar Alexandria gegaan omdat daar een parade was. De parade stelde niet zoveel voor, maar het was best lekker weer en het is een mooi stadje. 's Avonds keken we een film 'Sybil'. Een waargebeurd verhaal over een meisje die in haar jeugd werd mishandeld door haar schizophrene moeder en daardoor nu een gespleten persoonlijkheid heeft. Ik lig niet snel wakker van een film, maar door deze slaap ik al twee nachten slecht. Het was niet eng, maar vooral heel schokkend. Dus voor iedereen die geinteresseerd is...Er is trouwens ook een boek van :)

Verder is de sneeuw hier hard aan het smelten, en dat mocht ook wel een keer. Het kwik is inmiddels gestegen naar 46 graden Fahrenheit. Omgerekend is dat zo'n 8 graden. Het is iig al een grote verandering met twee weken geleden :) en...De zon schijnt!

• 21 Februari 2007 - 15:07

Essie:

heeey meid
    dusss een idols contest! jammer dat het niet gelukt was, was wel grappig geweest ja! en dan zat jij zeker in de jury??
    het zonnetje is hier inmiddels weg, maar het is nog steeds iets van 10 graden volgens mij, dus das wel prima :D mooi dat het bij jou ook beter weer is.. maar doe ons ook maar ff zon! het miezert al sinds gisteravond volgens mij en ik heb het er al weer helemaal mee gehad
    maar die film Sybil is dus wel een aanrader? zal eens kijken of hij hier te huur is :D komt vast wel goed :D
    nou hoor snel weer van je,
    liefs en kusje es

• 21 Februari 2007 - 18:01

@nnelien:

Hoi Marijn,

Leuk om weer iets te lezen van je gezellige weekenden.(En een xtra lange deze keer)We kunnen nu nog maar een half jaar van je site genieten.......
    Nou ja,niet alleen gezellig, maar ook spannend met Janke en Sybil :D :D
    Gelukkig wordt het weer een betere temperatuur en gaan we alweer lekker richting de zomer ;p
    En die Hollandse pot van jou klinkt goed. Heb je ook al een datum geprikt om de hosts van jou en Janke te trakteren op een lekkere dutch meal?

Kus en slaap lekker ;D

• 22 Februari 2007 - 10:28

Liberte:

Heeeey marijntjeeee!!!
    Die amerikanen zijn dus een stellentje aanstellers zo te lezen :P Want toen er een meter sneeuwlag gingen wij ook gewoon naar school!!!

Maar goed daar hadden wij het natuurlijk al over gehad he :D hahaha :lol:

Nou dus over een half jaartje ben je alweer thuuuuuze! beter jaa! de tijd vliegt echt voorbij! zometeen worden we nog snel oud ofzo....

Dus...Ik had alleen even 1 vraagje, wat moet ik me voorstellen bij amerikaans eten? want het klinkt niet echt lekker, als het uit je neus komt enzo..:s

Naja ik ga weer even, heb net een toets nederlands gemaakt...Die ging goed :D..DUHH..en nu ga ik even stoppen met de rest te storen met mn lange verhalen (vervelende getyp van liberte..:D)

Ik spreek je snel weer! enjoy the wether! Hier is het nix aan!!

Kusjeeeee

• 22 Februari 2007 - 16:19

Marijn:

Amerikaans eten is natuurlijk hamburgers pizza en friet. Maar bij de meeste mensen staat 's avonds elke avond hetzelfde op tafel. Namelijk Noodles (spaghetti o.i.d.), broccoli en een stukje vlees. Meestal kip of steak. Niet dat het niet lekker is, maar vooral heel veel hetzelfde. En vrijwel nooit aardappels!

Vandaar dat het soms mijn neus uitkomt ;)

• 23 Februari 2007 - 01:00

Anne-Greet:

Eey meis! Ik ben net terug van fruitplukken. Man, wat was dat ... Tja, laten we zeggen: wat voelde ik me een backpacker. Lekker om 7 uur 's ochtends beginnen tot 4 uur 's middags. Met 40 graden in de zon je laddertje opklimmen om peren te plukken, heerlijk! En natuurlijk waren Iris en ik zo goed in het plukken dat we de hele boomgaard binnen 4 dagen hadden leeggeplukt. Kortom: einde van het seizoen. Hoeren! We konden nog wel appels doen, maar dat betaalde minder per kist en je deed het plukken op dezelfde snelheid als bij de peren. En dat vonden wij dus niet echt de moeite waard. Australie komt mij trouwens ook af en toe de neus uit, peren gelukkig nog niet ;) dikke kus

• 27 Februari 2007 - 19:17

Dickjesz:

Het lijkt me sowieso niet echt lekker, als er eten uit je neus komt :s

Hebben ze nog meer van deze bijzondere eetgewoonten daar? En kan je het ondersteunen met beeldmateriaal? Lijkt mij REUZE (of neuze) interessant

• 03 Maart 2007 - 05:36

Julia:

marijntje marijntje je mag jezelf gelukkig prijzen IK WIL SNEEUW GVD het word morgen weer 37 graden ik heb een bbq op het strand en ik wil niet :'( ik ga dood f*cking hitte I love airco!!!
    dag dag marijntje zie je in 6 maand op het vliegveld ik ga op je wachten ik land een dag eerder maar ik iwl samen met jou door de poort van de aankomsthal :P

• 09 Maart 2007 - 08:53

Essie:

het wordt weer tijd voor een nieuw verhaaltje ;)
    kusje